65+ er in Lelystad? Kom langs bij de Positief Ouder Worden-bus in Lelystad

LELYSTAD– 05/06/2023 Hoe blijf je positief gezond, ook als je ouder wordt? Wat is er nodig voor senioren om prettig te wonen in Lelystad? Woensdag 14 juni staat er een speciale informatie-bus vlakbij het Zuiderwagenplein en de Jol te Lelystad. GGD en de gemeente Lelystad komen met deze Positief Ouder Worden (POW) bus naar de inwoners toe om informatie te brengen en ideeën op te halen.

Ga in gesprek met Gemeente Lelystad en GGD over wat er nodig is om prettig en gezond te leven in Lelystad. Doel is gezondheid onder de aandacht te brengen. Door middel van laagdrempelige gezondheidstestjes en eenvoudige checks wordt gezondheid inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. In de bus kunnen gesprekken worden gevoerd maar is ook informatie verkrijgbaar over het lokale aanbod in Lelystad. Ook kunnen senioren onder begeleiding van een buurtsportcoach meedoen aan beweeg-activiteiten. Thuis in Lelystad is partner van de POW-bus, deze aanpak richt zich op de vraag hoe van Lelystad een stad te maken waar iedereen mee kan doen, zich thuis voelt en prettig en veilig samen kan leven. Met name het vraagstuk hoe kunnen we goed ‘voor elkaar zorgen’ past hierbij. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met Welzijn Lelystad, Brandweer Flevoland en het Sportbedrijf Lelystad.

Froukje Zeijl, GGD-programmamanager Positief Ouder Worden: “We staan 14 juni met de bus op twee locaties in Lelystad om in gesprek te gaan met zoveel mogelijk oudere inwoners. We willen inzicht geven hoe zij zelf met hun gezondheid aan de slag kunnen gaan. Heel praktisch en informatief en natuurlijk wordt het gezellig. Daarnaast zijn wij en de gemeente benieuwd hoe bewoners hun eigen leefomgeving ervaren, waar is bijvoorbeeld ruimte voor verbetering? Als GGD willen we erachter komen hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren en meer laten aansluiten op de behoeften van de oudere inwoners.”

 

Wat is er toe doen in de bus?

  • Mijn Positieve Gezondheid Test
  • Mijn BreinCoach App
  • Informatie van het Voedingscentrum, Sportbedrijf Lelystad, Welzijn Lelystad
  • Beweegactiviteiten Sportbedrijf Lelystad
  • Valpreventie-test
  • Interactieve buurtplattegrond
  • Informatie brandveilig leven
  • Gratis goodie-bag met handige en leuke gadgets over gezond ouder worden

Wanneer en waar?

Woensdag 14 juni

Tijd 9:30 – 12:00 bij het plein voor het gezondheidscentrum Jol in Lelystad Jol 37 18 (https://goo.gl/maps/CRGeSZaBg2cJra6Y7)

Tijd 13:30 – 16:30 plein vlak naast de Action in het Lelycentre in Lelystad (https://goo.gl/maps/DZHsBx174dbY9hAh6)