logo

Gemeenten

Ouder worden heeft invloed op ons lichaam en op ons gebit. Doordat onze eetgewoonten veranderen naarmate we ouder worden en we vaak meer medicijnen slikken, is het van groot belang dat we door al deze veranderingen ook ons gebit goed blijven verzorgen.

Mondgezondheid van ouderen

Mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor de mond, maar voor de algehele gezondheid. Ook bij het dragen van een kunstgebit is het belangrijk om regelmatig voor controle naar de tandarts te gaan. Veel voorkomende problemen bij het ouder worden zijn tandbederf, ontstekingen van het tandvlees en kaakbot en aandoeningen van de slijmvliezen.

Er is een relatie tussen mondgezondheid en ziektes als diabetes mellitus, cardio vasculaire aandoeningen [CVA], dementie, longontsteking, de ziekte van Parkinson en hart- en vaatziekten. Het gebruik van medicatie brengt een extra risicofactor voor de mondgezondheid met zich mee, omdat onder invloed van veel medicijnen de speekselproductie afneemt. De natuurlijke bescherming van het speeksel vermindert en de kans op een droge mond wordt groter.

Heb je vragen neem dan contact op met Helma Ario Soeriowardojo