Inwoners

We zetten ons in om het gezond ouder worden te bevorderen. Je vindt hier meer informatie voor inwoners over gezond ouder worden. Verschillende thema’s komen aanbod zoals het voorkomen van vallen, werken aan gezonde hersenen en goede mondverzorging.

Thema's

Valpreventie

Zo lang mogelijk fit, gezond en zelfredzaam blijven, zodat je voor jezelf kan blijven zorgen. Dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen. Jaarlijks stijgt het aantal mensen dat als gevolg van een ongelukkige val komt te overlijden. Lees hier hoe je dit kan voorkomen.

Mondgezondheid

Ouder worden heeft invloed op ons lichaam en op ons gebit. Doordat onze eetgewoonten veranderen naarmate we ouder worden en we vaak meer medicijnen slikken, is het van groot belang dat we door al deze veranderingen ook ons gebit goed blijven verzorgen.

Dementie

Dementie is niet te genezen. Wel weten wetenschappers steeds meer over het voorkomen van de ziekte. Wist u dat mensen met een gezonde leefstijl over het algemeen 30% minder kans hebben om dementie te krijgen? Lees hier hoe u kunt werken aan uw eigen hersengezondheid.