logo

Inwoners

Met de goede gezonde keuzes kun je de kans om gezond oud te worden vergroten. Zoals het werken aan een goede balans om een val te voorkomen en het werken aan je eigen hersengezondheid om de kans op dementie te verkleinen. Ook is het belangrijk om goed te letten op wat je eet en drinkt. Want als je ouder wordt verandert er veel in je lichaam en heb je bijvoorbeeld andere voedingsstoffen nodig.
Er is dus veel wat je zelf kunt doen om gezond ouder te worden. Ook kan je er hulp bij krijgen.
Hieronder lees je er meer over.

 

Blijf op de been

Je kunt zelf heel veel doen om vallen te voorkomen. Zoals bewegen, want zo wordt je evenwicht beter. En met een goed evenwicht blijf je beter op de been! Ook helpt gezonde voeding, letten op de bijwerkingen van medicijnen en het veilig maken van je huis. Als je ouder wordt is de kans op vallen groter. Vallen kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt er een flinke blauwe plek aan overhouden. Maar door een zware val kan je ook invalide worden of er zelfs door overlijden. Lees hier meer over hoe je vallen kunt voorkomen

Een gezonde mond

Bij gezond ouder worden hoort ook een gezonde mond. Als je ouder wordt eet je vaak anders en slik je meer medicijnen. Dat vraagt om een goede verzorging van je gebit. Lees hieronder meer over hoe je jouw gebit gezond houdt.

Gezonde hersenen

Je kunt zelf een hoop doen om je hersen gezond te houden. Bewegen is bijvoorbeeld belangrijk, maar ook goed slapen. Met een goede hersengezondheid verklein je zelfs de kans op het krijgen van dementie met 30%. Lees hieronder hoe je werkt aan de gezondheid van jouw hersenen.

Gezonde voeding

Als je gezond ouder wilt worden, is gezond eten en drinken belangrijk. Want je stofwisseling verandert en je verbrand minder snel calorieën. En als je ouder wordt heb je van sommige voedingstoffen meer nodig zoals vitamine D en eiwitten. Van andere juist minder. Daarom is het belangrijk goed te kijken naar wat je eet en drinkt. Lees hieronder meer over gezonde voeding.