Kans op dementie verkleinen

We zijn zelf het medicijn

Dementie is een hersenaandoening waar geen medicijn voor is. Het aantal gevallen van dementie neemt de komende jaren schrikbarend toe. Alzheimer Nederland voorspelt dat het aantal mensen met dementie in Flevoland verdriedubbelt: van 4.100 nu naar 14.000 in 2050. 

Dementie is niet te genezen. Wel weten wetenschappers steeds meer over het voorkomen van de ziekte. Wist u dat mensen met een gezonde leefstijl over het algemeen 30% minder kans hebben om dementie te krijgen? De helft van de Nederlanders weet dit niet. De bewustwordingscampagne ‘We zijn zelf het medicijn’ wil de kennis hierover vergroten. Waarom wachten op een medicijn als je nu iets kunt doen om aan je hersengezondheid te werken? 

Door het naleven van leefstijladviezen zullen minder mensen dementie krijgen, ook al is niet precies te voorspellen wie wel en wie niet. Niet elk ziektegeval is te voorkomen. Maar elk mens die dementie bespaard blijft, is er één! 


Drie leefstijladviezen

Je kunt zelf veel doen om je hersenen gezond te houden. Daarmee verklein je de kans op dementie en vergroot je bovendien je gehele gezondheid. Maastrichtse      wetenschappers ontdekten dat drie leefstijladviezen centraal staan:

Doe nu de snelle test

Wil jij meer leren over hoe ‘gezond’ jouw hersenen zijn? En wat je zelf kan doen om je hersenen gezond te houden of nog gezonder te maken? 

Ga dan naar de website of download de gratis  MijnBreincoach app.

De MijnBreincoach app is speciaal ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg. Op basis van een persoonlijk profiel krijg je advies op maat. Zo krijg je dagelijks een reminder en een tip om je hersenen gezond te houden.