logo

De Positief Ouder Worden bus op bezoek in Zeewolde!

Zeewolde, 11 oktober 2023

De afgelopen twee weken ging de speciale ‘Positief ouder worden’ informatie-bus weer op pad. Dit keer naar Zeewolde.

Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid, en in het kader van de Internationale dag van de ouderen, stond de bus op zaterdag 30 september op het kerkplein. De bus was onderdeel van de beurs ‘Veilig ouder worden’. Het centrale thema voor die dag was dan ook ‘valpreventie’. Bezoekers werden bewust gemaakt van de risicofactoren en het herkennen van een verhoogd valrisico bij zichzelf of een naaste. Gelukkig werd het belang hiervan onderkend doordat veel bezoekers zelf al eens ongelukkig ten val waren gekomen, of anders wel iemand kenden in de nabije omgeving die hiermee te maken heeft gehad.

Op 6 oktober, tijdens de de Nationale Ouderendag, en op 11 oktober kwam de bus wederom naar het centrum van Zeewolde. Dit keer om informatie te verspreiden over allerlei thema’s die raken aan prettig, gezond en veilig ouder worden. De GGD Flevoland deed dit in samenwerking met Welzijn Zeewolde, Coloriet, Gemeente Zeewolde (buurtsportcoach) en Brandweer Flevoland.

Gedurende de drie dagen werden er in totaal zo’n 130 gesprekken gevoerd. Daarnaast werden er weer mooie verbindingen gelegd met het lokale ondersteunings- en activiteitenaanbod van Zeewolde.

De tour door Flevoland zit er voor dit jaar bijna op. Op 19 oktober komt de bus nog naar de vitaliteitsmarkt op Urk (op uitnodiging) en op 26 oktober naar een locatie van de KBO in Almere.

Vind in de agenda de details.