Gisteren ging de Positief Ouder Worden bus naar Dronten

 Op initiatief van GGD Flevoland en in samenwerking met Gemeente Dronten, De Meerpaal, Brandweer Flevoland, WEL in Flevoland, Centrum Fysiotherapie en Diëtistenpraktijk TopCare zijn gistermiddag ruim 100 actieve gesprekken gevoerd met inwoners uit Dronten over prettig, gezond en veilig leven met Positieve Gezondheid als vertrekpunt.

In Dronten was de bus aanwezig bij de wekelijkse markt op het Meerpaalplein. Bezoekers aan de markt en andere geïnteresseerden konden met de partners in gesprek over hun ervaren gezondheid en informatie halen over thema’s zoals gezonde voeding, beweging, hersengezondheid, valpreventie en brandveiligheid. Met een korte test bracht fysiotherapeut Arjen het valrisico van inwoners in kaart. Waar men behoefte had aan activiteiten, advies of begeleiding, stonden de lokale partners klaar om met mensen de mogelijkheden te verkennen.

De bus toert de komende periode door Flevoland. Op 1 en 2 augustus staat de bus respectievelijk in Swifterbant en Biddinghuizen, wederom bij de markt.

Andere data zijn te vinden de agenda.