logo

Positief Ouder Worden komt naar de Noordoostpolder!

65+ er in Noordoostpolder? Kom langs bij de Positief Ouder Worden-bus van de GGD!

LELYSTAD – 29/06/2023 Hoe blijf je positief gezond, ook als je ouder wordt? Wat is er nodig voor senioren om prettig te wonen in de Noordoostpolder? Dinsdag 18 juli staat de speciale informatie-bus op het Harmen Visserplein, voor de bibliotheek in Emmeloord. GGD Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Zorggroep Oude en Nieuwe land, Flevomeer Bibliotheek, Brandweer en Carrefour komen met deze Positief Ouder Worden (POW) bus naar de inwoners toe om informatie te brengen en ideeën op te halen.

Ga in gesprek met GGD over wat er nodig is om prettig en gezond te leven in de Noordoostpolder, Doel is gezondheid onder de aandacht te brengen. Door middel van laagdrempelige gezondheidstestjes en eenvoudige checks wordt gezondheid inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. In de bus kunnen gesprekken worden gevoerd maar is ook informatie verkrijgbaar over het lokale aanbod in de Noordoostpolder.

Froukje Zeijl, GGD-programmamanager Positief Ouder Worden: “We staan 18 juli met de bus in Emmeloord om in gesprek te gaan met zoveel mogelijk oudere inwoners. We willen inzicht geven hoe zij zelf met hun gezondheid aan de slag kunnen gaan. Heel praktisch en informatief en natuurlijk wordt het gezellig. Daarnaast zijn wij benieuwd hoe bewoners hun eigen leefomgeving ervaren, waar is bijvoorbeeld ruimte voor verbetering? Als GGD willen we erachter komen hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren en meer laten aansluiten op de behoeften van de oudere inwoners. We zijn ook heel blij dat we dit samen doen met partners zoals de Flevomeer Bibliotheek, Brandweer, Carrefour en de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.”

 

Wat is er toe doen in de bus?

  • Mijn Positieve Gezondheid Test
  • Het BreinPunt Noordoostpolder
  • Informatie van het Voedingscentrum
  • Beweegaanbod
  • Informatie valpreventie
  • Informatie brandveilig leven
  • Mondgezondheid
  • Gratis goodie-bag met handige en leuke gadgets over gezond ouder worden

Wanneer en waar?

Dinsdag 18 juli 13:00 voor de Flevomeer Bibliotheek. Adres: Harmen Visserplein 5, 8302 BW Emmeloord