logo

Positief Ouder Worden komt naar Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen!

65+ er in de gemeente Dronten? Kom langs bij de Positief Ouder Worden-bus van de GGD!

LELYSTAD – 12/07/2023 Hoe blijf je positief gezond, ook als je ouder wordt? Wat is er nodig voor senioren om prettig te wonen in de gemeente Dronten? Op woensdag 26 juli (Dronten), dinsdag 1 augustus (Swifterbant) en woensdag 2 augustus (Biddinghuizen) staat de speciale informatie-bus bij de markt. GGD Flevoland, Gemeente Dronten, Brandweer en de Meerpaal komen met deze Positief Ouder Worden (POW) bus naar de inwoners toe om informatie te brengen en ideeën op te halen.

Ga in gesprek met GGD en partners over wat er nodig is om prettig en gezond te leven in de gemeente Dronten. Doel is gezondheid onder de aandacht te brengen. Door middel van laagdrempelige gezondheidstestjes en eenvoudige checks wordt gezondheid inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. In de bus kunnen gesprekken worden gevoerd maar is ook informatie verkrijgbaar over het lokale aanbod in de gemeente Dronten.

Froukje Zeijl, GGD-programmamanager Positief Ouder Worden: “We staan met de bus in gemeente Dronten om in gesprek te gaan met zoveel mogelijk oudere inwoners. We willen inzicht geven in hoe zij zelf met hun gezondheid aan de slag kunnen gaan. Heel praktisch en informatief en natuurlijk wordt het gezellig. Daarnaast zijn wij benieuwd hoe bewoners hun eigen leefomgeving ervaren, waar is bijvoorbeeld ruimte voor verbetering? Als GGD willen we erachter komen hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren en meer laten aansluiten op de behoeften van de oudere inwoners. We zijn ook heel blij dat we dit samen doen met partners zoals de gemeente, de Meerpaal en de brandweer.”

Wat is er te doen in de bus?

       Mijn Positieve Gezondheid Test

       Informatie van het Voedingscentrum

       Beweegaanbod

       Informatie valpreventie

       Informatie brandveilig leven

       Mondgezondheid

       Gratis goodie-bag met handige en leuke gadgets over gezond ouder worden

Wanneer en waar?

Woensdag 26 juli, markt Dronten, 09:00 – 15:00
Dinsdag 1 augustus, markt Swifterbant, 12:30 – 16:30
Woensdag 2 augustus, markt Biddinghuizen, 12:30 – 16:30