logo

Scholing

Hier een introductie voor scholing

E-learning Verhoogd valrisico signaleren en inschatten

Een eerste belangrijke stap om een val te voorkomen is het opsporen van ouderen met een verhoogd valrisico. Jij als professional speelt daarin een belangrijke rol. In deze e-learning leer je hoe je dat doet.

Deze e-learning is ontwikkeld voor (zorg)professionals die dagelijks met ouderen werken en een signalerende rol willen en kunnen spelen (zoals paramedici, wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, verzorgenden, welzijnsmedewerkers, WMO-consulenten, medewerkers apotheek, opgeleide vrijwilligers).

Online basiscursus valpreventie voor professionals

Vallen is bij ouderen is een enorm probleem met hele vervelende gevolgen. Door het tijdig signaleren van een verhoogd valrisico en het geven van de juiste adviezen en instructie kan de kans op een val verminderd worden. Hier kun jij hier als zorgprofessional een belangrijke rol in spelen. Hoe ontstaat het verhoogde risico op een val? En wanneer geef je welk advies?

In deze online basiscursus Valpreventie voor professionals leer je over het ontstaan van een verhoogd valrisico en krijg je veel praktische tips over wanneer je welk advies, met de juiste instructies, het beste kan geven.