Succesvolle vitaliteitsmarkt ‘Oe bleef jie gezoend?’ op Urk

Almere, 1 november 2023

Op donderdag 19 oktober vond in de Ichthushof op Urk een geslaagde Vitaliteitsmarkt plaats, georganiseerd door Huisartsenpraktijk Het Dok, Gemeente Urk, GGD Flevoland in samenwerking met allerlei lokale zorg, welzijn en veiligheidsorganisaties. Ondanks het regenachtige weer trok het evenement ongeveer honderd patiënten van huisartsenpraktijk het DOK. Het doel was om ouderen te informeren en inspireren over mogelijkheden om vitaal ouder te worden en hen praktische tips te geven. 

De markt bood diverse stands over welzijn, voeding, beweging, zorg, veiligheid en duurzaam wonen, evenals workshops over Positieve Gezondheid en valpreventie.  Bezoekers konden vrijblijvend informatie inwinnen bij verschillende partners die bijdragen bij de voorbereiding op het ouder worden. Wethouder Freek Brouwer en huisarts Antonie van Schothorst openden de bijeenkomst.

Na afloop waren de reacties zeer positief. Zowel de bezoekers, maar ook de 15 standhouders die enthousiast reageerden. De evaluatie zal bepalen of dit initiatief wordt voortgezet, maar de eerste indruk lijkt dat deze opzet goed lijkt aan te sluiten bij de behoefte van de mensen.