logo

PROFESSIONALS | Congres ‘Van zorg naar bewegen’

Dinsdag 27 juni organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen het congres ‘Van zorg naar bewegen’.

Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Jij als professional in de zorg kunt dankzij jouw signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen.

Wat kun je verwachten?

Meer beweging in de dag van patiënten: wat kunnen jij en jouw collega-zorgprofessionals, samenwerkingspartners en patiënten zelf doen om dit voor elkaar te krijgen? Tijdens deze congresdag krijg je antwoord op deze vraag. Laat je inspireren door de combinatie van kennis vanuit wetenschap en beleid met handige tips uit de praktijk. Tips waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt. Ga in gesprek met zorgprofessionals die dezelfde ambitie hebben als jij en samen willen inzetten op meer bewegen. Help elkaar, en help daarmee patiënten meer beweging in hun dag te brengen.

Programma

De dag bestaat uit een afwisselend programma met inspirerende sprekers vanuit verschillende hoeken in het zorgveld, zowel vanuit beleid als praktijk. In de ochtend gaan we met paneldiscussies en stellingen in op de huidige stand van zaken op het gebied van sport en bewegen in de zorgsector. Hoe verloopt samenwerking in de keten? Waar liggen lokaal kansen?

‘s Middags verschuift de focus richting de praktijk. Aan de hand van verschillende cases komen uitdagingen in de samenwerking tussen de zorg- en beweegsector aan bod. Om vervolgens het vizier te richten op de toekomst: wat kun je morgen al doen om bewegen meer te stimuleren, en wat vraagt meer aandacht voor bewegen op de lange termijn?

Kosten

Het congres is kosteloos te bezoeken. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet deelnemen? Meld je dan af via evenementen@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Doe dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het congres. Doe je dit later of ben je niet aanwezig, dan brengen wij 50 euro in rekening. Dit in verband met de kosten die wij maken voor de organisatie van dit congres.

Accreditatie wordt aangevraagd voor: NVvPO, V&VN en ABAN. Mocht er veel aanvraag zijn voor een andere beroepsgroep, overwegen we ook daarvoor accreditatie aan te vragen.

Date

27 jun 2023
Expired!

Time

09:00 - 17:00

Kosten

Gratis

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Stadion Galgenwaard Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht
Stadion Galgenwaard Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht

Organisator

Kenniscentrum sport en bewegen
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *