PROFESSIONALS | Lunchlezing: knelpunten bij inclusieve samenlevingsopbouw

Samenlevingsopbouw is terug in de aandacht! Overal in het land wordt gesproken over het versterken van gemeenschappen, maar wat staat samenlevingsopbouw eigenlijk in de weg? 

Op donderdag 6 april organiseert Samen Buurten een lunchlezing met het onafhankelijk en wetenschappelijke onderzoeksbureau Verwey-Jonker Instituut. Verwey-Jonker is vanaf het begin van Samen Buurten al een onderdeel van de initiatiefgroep van de netwerkbeweging. Tijdens de sessie van Verwey-Jonker Instituut op het Verbindingsfestival Samen Buurten (14 november 2022) én achteraf door middel van een vragenlijst, heeft Verwey-Jonker onderzoek gedaan naar de knelpunten van inclusieve samenlevingsopbouw in Flevoland.

Naast deze twee vormen van fieldresearch, zijn er ook 45 bronnen rondom samenlevingsopbouw geanalyseerd op knelpunten: dit gaat van wettenschappelijke studies, tot en met praktijkonderzoek en evaluatierapporten. Dit onderzoek lijdt tot interessante uitkomsten die worden gepresenteerd, besproken én behandeld in één lunchlezing.

 

Het programma van de webinar:

  • 11:45 uur – 12:00 uur | Online inloop
  • 12:00 uur – 12:45 uur | Presentatie van de 30 potentiële knelpunten

Het onderzoek van Verwey-Jonker instituut in 2022, leidt tot 30 potentiële knelpunten, die te verdelen zijn in vier categorieën: bestuurlijke-, relationele-, professionele- en maatschappelijke knelpunten. Deze knelpunten worden gepresenteerd tijdens het eerste deel van de lunchlezing.

  • 12:45 uur – 13:30 uur | Werksessie: aan de slag met de knelpunten

Na de presentatie van de 30 potentiële knelpunten, gaan de deelnemers in groepjes uit elkaar om te brainstormen over (de oplossing op) één of meerdere specifiek(e) knelpunten.

 

Date

06 apr 2023
Expired!

Time

12:00 - 13:30

Kosten

Gratis

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Online

Organisator

Samenbuurten
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *