logo

PROFESSIONALS | Midwinterdag “gezond(er) oud(er)” worden

We worden gemiddeld steeds ouder en de zorg wordt steeds intensiever en kostbaarder. Maar de groei van de zorg heeft een grens en daar lopen wij als zorgprofessionals nu tegenaan. Dat werd tijdens de Coronapandemie glashelder. Een manier om de zorgvraag in te dammen is om met preventie meer gezondheidswinst te behalen. En daarmee gezonder oud te worden en gezond ouder te zijn.

Daarom heeft VWS in 2022 het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) gelanceerd met veel aandacht voor vitaliteit. Ook is in het Integraal Zorg Akkoord (IZA) uit 2022 veel nadruk op preventie en is in 2023 van en voor gemeenten, GGD’en en zorgverzekeraars het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) gesloten met VWS. Deze beleidskaders vormen het uitgangspunt van deze midwinterdag.

Het wordt een levendige dag waarin we bespreken hoe we de kansen van WOZO, IZA en GALA kunnen benutten om de preventieve ouderenzorg beter te maken en zo de midwinterblues te verjagen.

Aan bod komt onder andere:

  • Ouder-worden bekeken vanuit oudere-zijn, door Machteld Huber.
  • De wisselwerking tussen brein en lichaam bij dementiepreventie, door Sebastian Köhler.
  • Ouderen zijn net gewone mensen, de breedte van ouderengezondheidszorg bij de GGD, door Britt Kos

De Midwinterdag is een online studiedag, zodat je deze dag – ongeacht weer en wind – kunt volgen.

Aan de Midwinterdag kun je deelnemen als arts M+G (in opleiding), Master Public Health (in opleiding), huisarts (in opleiding), ouderengeneeskundige (in opleiding), verpleegkundige (bijvoorbeeld werkzaam in de wijkverpleging, JGZ of AGZ), praktijkondersteuner huisarts (POH), praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB), staf-/beleidsmedewerker in thuiszorg, ziekenhuis, ouderenzorg en gemeente. Dus vraag vooral je ketenpartners om zich in te schrijven!

Ben je aios of verpleegkundige in opleiding bij de NSPOH? Dan kun je de Midwinterdag als keuze-onderwijs volgen. Als je deelneemt aan de module Publieke gezondheidszorg: kansen en effectiviteit van preventie is de dag onderdeel van je onderwijs

Startdatum
17 jan 2024

Duur
1 dag

Locatie
Online  i

Prijs
€ 300 i

CanMeds i

40%Maatschappelijk handelen (en preventie)
40%Samenwerking
20%Medisch handelen

Accreditatie i
5 accreditatiepunten

voor:
ABSG voor de categorie sociale geneeskunde algemeen/algemeen medisch
ABC1 voor huisartsen
KVV Algemeen

Date

17 jan 2024
Expired!

Time

09:30 - 16:30

Kosten

€ 300

Meer informatie

Aanmelden

Organisator

NSPOH
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *