logo

PROFESSIONALS | Landelijke aftrap Trechter Ouderenmishandeling

Op donderdag 19 oktober 2023 in Utrecht

In het arrondissement Midden-Nederland start de unieke reeks van speciale conferenties over financieel ouderenmisbruik. Financiële misleiding van ouderen vraagt momenteel om verdere aanscherping van specifieke inhoudelijke kennis, inclusief een doelgerichte multidisciplinaire aanpak en juridische borging. Gekozen is voor een aansprekende praktijkgerichte benadering, vanuit elf afzonderlijke arrondissementen in Nederland. Kom tijdens deze speciale regionale kennis- en netwerkmomenten met andere professionals bijeen, die vanuit een vakinhoudelijke betrokkenheid te maken hebben met uiteenlopende consequenties van financiële misleiding van ouderen.

Ga voor meer informatie naar www.trechterouderenmishandeling.nl/

Uniek multidisciplinair kennis- en netwerkmoment

De geschetste urgentie en het huidige inzicht van financiële misleiding van ouderen, vraagt om aanscherping vanuit een meer multidisciplinaire aanpak inclusief verbrede kennisuitwisseling. Het vakoverstijgend herkennen van elkaars rol en verantwoordelijkheid is essentieel voor een doelmatige samenhangende oplossing.

Door een sterk toenemende vergrijzing, verdere individualisering en zelfredzaamheid, versnelde digitalisering, oplopende recessie en corona gerelateerde effecten, zullen professionele partijen binnen de betrokken keten rondom ouderen in sterkere mate worden geconfronteerd met uiteenlopende vormen van financiële uitbuiting.

De interactieve opzet van het dagprogramma met een zorgvuldig gekozen mix van gerenommeerde vak experts, inclusief een kwalitatieve gemêleerde groep aan professionele deelnemers uit de keten, bieden met elkaar dé unieke gelegenheid voor een hoogwaardige kennisdeling.

Aansluitend op elke kennisronde is speciaal tijd ingeruimd voor onderlinge interactie en inhoudelijke verdieping. Het interactieve dagprogramma wordt afgerond met het gezamenlijk formuleren van (regionale) aanbevelingen, verbeterpunten en conclusies. De verschillende uitwisselingsmomenten staan garant voor een doelmatige praktijkgerichte afweging en gedegen vertaalslag van deze complexe problematiek.

Date

19 okt 2023
Expired!

Time

09:00 - 17:30

Kosten

Het deelnametarief per conferentie bedraagt: € 145,00 per persoon exclusief 21% btw.

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Utrecht
Theater Stefanus Overvecht
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *