logo

PROFESSIONALS | Training “Voorkom vallen” medisch domein Flevoland

Training “Voorkom vallen” voor verzorgenden, verpleegkundigen, POH’ers en andere zorgprofessionals in Flevoland die met of bij de doelgroep senioren werken.

 u leert de cijfers en feiten in Nederland ofwel de omvang van het probleem kennen
 u leert de lichamelijke, psychische, sociale, financiële gevolgen van een val kennen en zo ook de gevolgen voor de direct betrokkenen (de mantelzorger)
 u leert de functionele veranderingen, houdingsveranderingen en veranderingen tijdens het gaan van de ouder wordende mens kennen en hoe die in relatie staan met de risicofactoren
 u leert het valrisico in te schatten en te achterhalen en welke factoren mogelijk verhoogd zijn
 u leert begrijpen wat er gebeurt tijdens struikelen, uitglijden, obstakels ontwijken en vallen en waarom dit sneller/vaker gebeurt bij ouderen
 u leert alle 13 risicofactoren kennen en herkennen en welke adviezen u aan de cliënt kunt geven om deze te verlagen of om er veilig mee om te gaan (direct toepasbaar in de praktijk)
 u kunt na afloop uw bestaande vragenlijsten/anamnese aanpassen m.b.t. valpreventie (toepasbaar)
 u leert welke veranderingen er nodig zijn rond stoel, bed en in en rond de woning om een veiligere leefomgeving te creëren (toepasbaar)
 u leert hoe u iemand alleen of met een ander respectvol en fysiek verantwoord van de grond kan helpen en wat te doen als iemand (ernstig) gevallen is (direct toepasbaar)
 u leert de te nemen vervolgstappen (direct toepasbaar)
 u leert wat werkzaam is in valpreventie en waarom en met welke disciplines samenwerken belangrijk is. U leert transdisciplinair werken(direct toepasbaar)
 uw zorgkwaliteit verhogen (direct merkbaar) en uw werkomgeving veiliger maken voor uzelf en de cliënt. (toepasbaar)

De cursus is geaccrediteerd bij VSR en V&VN

Docent: Marjolein Kuijt, hoofddocent valpreventie bij VeiligheidNL

Datum: 1 december
Tijdstip: 12.30-16.30 uur
Locatie: Gordiaandreef 99 Lelystad (ambulancepost)
Inschrijven: mail naar positiefouderworden@ggdflevoland.nl o.v.v. ‘training voorkom vallen’. Vermeld hierbij je BIG nummer en/of V&VN nummer (indien van toepassing).

 

Let op: beperkt aantal plekken beschikbaar. Alleen voor zorgprofessionals in Flevoland. Toelating op basis van volgorde aanmelding

Date

01 dec 2022
Expired!

Time

12:30 - 16:30

Kosten

Gratis

Locatie

Gordiaandreef 99  
Lelystad (ambulancepost)

Organisator

GGD Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *