logo

PROFESSIONALS | webinar effectieve valpreventie

Wist jij dat in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is vastgelegd dat er in 2023 ongeveer 90.000 ouderen moeten deelnemen aan een effectieve valpreventieve beweeginterventie? Een enorme uitdaging! Jij als zorgprofessional bent hard nodig om dit doel te behalen! Wil jij meer weten over effectieve valpreventie en hoe je dit organiseert? Meld je dan aan voor het gratis webinar op 18 april van 12.00 tot 13.15 uur

Doelgroep
Het webinar richt zich op professionals die effectieve valpreventieve beweeginterventies willen aanbieden. Zowel professionals die al geschoold zijn als professionals die zich nog willen laten scholen, kunnen zich aanmelden. Zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, Sport en beweegleider senioren en Meer Bewegen voor Ouderen-docenten.

Doel
Tijdens het webinar willen we je informeren over de stand van zaken rondom valpreventie en willen we je inspireren om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Programma
Datum: Dinsdag 18 april
Tijd: 12.00 uur tot 13.15 uur
Locatie: teams
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

Sprekers

  • Rozan van der Veen: Rozan is gezondheidswetenschapper met een master in preventie en volksgezondheid. Sinds 2016 houdt ze zich bezig met het implementeren van valpreventie in de praktijk. Als adviseur is ze betrokken bij het opzetten van multidisciplinaire valpreventie-aanpakken in diverse netwerken en ondersteunt ze het ministerie van VWS bij de Landelijke Ketenaanpak Valpreventie.
  • Marion Russchen: Marion werkt al 42 jaar als fysiotherapeut in Amsterdam. Ze zet zich al jaren in om zorgmedewerkers en ouderen te motiveren voor valpreventie. Zo is ze vanaf het begin betrokken geweest bij het project ‘Laat je niet vallen’ in Amsterdam, geeft ze meerdere In Balans Trainingen per jaar en verzorgt ze presentaties en workshops voor huisartsen en andere zorgmedewerkers die met ouderen werken.
  • Karen Blox: Karen is geriatrie- en oedeemfysiotherapeut bij Oktober. Daarnaast is zij hoofddocent Otago bij VeiligheidNL.
  • Trynke Seubers: Trynke is werkzaam als geriatriefysiotherapeut bij Fytac Meppel (eerstelijns praktijk) en als docent bij het NPI o.a. voor Valpreventie en het Vallen Verleden Tijd programma. Daarnaast neemt zij deel aan MS Zorg Nederland voor de regio Zwolle en is zij Coach2move fysiotherapeut.

 

 

Date

18 apr 2023
Expired!

Time

12:00 - 13:15

Kosten

Gratis

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Online

Organisator

VeiligheidNL
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *