logo

PROFESSIONALS | Webinar Mondzorg, ook mijn zorg!

Mondzorg, ook mijn zorg!

GGD Flevoland, GGD Fryslan en GGD Haaglanden organiseren op een webinar over mondgezondheid. Mondgezondheid verbeteren is de algehele gezondheid verbeteren. Werk jij als professional veel met ouderen? Werk je in de (thuis)zorg? Of werk je in een huisartsenpraktijk of apotheek? Sluit dan aan bij dit Webinar over mondgezondheid. Leer meer over de relatie tussen een droge mond, polyfarmacie, diabetes en een tandvleesontsteking bij (kwetsbare) ouderen. Na dit webinar weet jij hoe je als professional bij kunt dragen aan een gezonde mond én dus aan de algehele gezondheid.

Wanneer?
3 November
Tijd 19.30-20.45 uur

Doelgroep:
Professionals: apothekers, thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners
huisartsen, huisartsen, tandartsen, mondhygiënisten, mantelzorgers. Maar onze doelgroep betreft ook managers en
teamleiders.(zorg)professionals.

Doel:
Het doel is om de deelnemers te informeren over het belang van goede mondzorg bij ouderen en professionals te inspireren, zodat zij binnen hun eigen vakgebied met dit onderwerp aan de slag kunnen gaan.

Programma
Gastsprekers zijn Wim van Ouwerkerk (tandarts geriatrie) en Linet Weening (onderzoeker en docent mondzorgkunde hoge school  Groningen). Daarnaast vertellen Sylvana Emanuels, thuiszorgmedewerker en Marlies Plomp, apotheker meer over hun uitvoerende functie binnen het lopende project ‘Flevotand senior – mondzorg voor ouderen’.

Aanmelden
Vanaf nu kunt u zich via deze link aanmelden . Let op: na aanmelding krijgt u een persoonlijke link om het webinar te bekijken. Gelieve deze niet te delen, maar eventuele geïnteresseerden te vragen zichzelf in te schrijven.

Achtergrond
Een slechte mondgezondheid verhoogt de kans op serieuze gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, atherosclerose, reumatoïde artritis, nierziekte, longontsteking, multiple sclerose, cognitieve achteruitgang, eetproblemen en psychische problemen. Onderzoek toont aan dat een slechte mondgezondheid een negatief effect heeft op het sociale welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen. Fysieke problemen kunnen in dit verband niet los gezien worden van psychische en sociale problemen. De groeiende vergrijzing en landelijk beleid van langer thuis wonen, maakt mondgezondheid en mondzorg derhalve een belangrijk, en tot op heden nog zeer onderbelicht thema. Er zijn nog maar weinig initiatieven om de mondgezondheid en mondzorg bij (kwetsbare) ouderen aan huis te verbeteren, terwijl uit onderzoek blijkt dat de behoefte hiervoor toeneemt.

Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het project Flevotand senior – mondzorg voor ouderen, een project van GGD Flevoland en wordt gesteund door ZonMw, GGD Haaglanden en GGD Fryslan.

Aanmelden
Via deze link

Meer informatie
H.ArioSoeriowardojo@ggdflevoland.nl

Organisatie

GGD Flevoland

Date

03 nov 2022
Expired!

Time

19:30

Kosten

Gratis

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Online
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *