logo

PROFESSIONALS | Week van de motoriek 2022

Het is van belang dat de jeugd van jongs af aan veelzijdig en met plezier beweegt om een gezonde motorische basis te ontwikkelen voor later. De ervaringen die mensen in hun verleden opdoen met bewegen en de manier waarop ze zijn opgegroeid, blijken namelijk goede voorspellers voor hoe mensen met bewegen omgaan op latere leeftijd. Daarom luidt het thema van De Week van de Motoriek 2022: ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Van 7 t/m 10 november organiseert het kenniscentrum sport en bewegen samen met onze partners een week vol inspirerende kennissessies voor iedereen die zich inzet voor beweegstimulering in sport en bewegen. Dit jaar ligt de focus dus niet alleen op de jeugd, maar zijn ook 65+ers onderdeel van de Week van de Motoriek. Iedere dag staat een andere levensfase centraal.

Interessant voor
Professionals vanuit praktijk, beleid en onderzoek in de sectoren sport en bewegen, onderwijs, zorg en welzijn, kinderopvang en gemeente.

Kenniscentrum sport en bewegen samen met
Het Ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, NVFK en Lectorenplatform Sport & Bewegen.

Ben jij erbij?
Schrijf je nu in voor de verschillende online kennissessies. Je kunt ervoor kiezen om je voor 1 sessie aan te melden, maar meerdere is ook mogelijk, alles is gratis te volgen. Goed om te weten: Donderdag sluiten we fysiek af met het Kenniscafé Sport en Bewegen Live! We nodigen je uit om daarbij aanwezig te zijn in het KNSB café in Utrecht.

Vragen?
Neem dan contact op met Dilene van Campen

Praktische informatie

Begin: 7 november 2022
Einde: 10 november 2022

Adres:
hybride (zowel online als fysiek)
Nederland

Programma

Maandag 7 november 
12:30 – 14:30  (Opening) Plezier, motivatie en een integrale samenwerking: cruciaal om van jong tot oud meer en veelzijdig te bewegen

16:00 – 17:00  Meer beweegkapitaal voor ouderen van nu!

19:00 – 20:30  Ouderdomsmotoriek: do’s en don’ts tijdens activiteiten

Dinsdag 8 november 2022
15:00 – 15:45  De complexiteit van het succesvol aanbieden van beweegactiviteiten. Hoe maak je schooldagen dynamischer?

16:00 – 16:45  Hoe breng en houd je kinderen met een motorische achterstand in beweging?

Woensdag 9 november 2022
19:30 – 21:30  Jong beginnen met bewegen: hoe pak je dat aan?

Donderdag 10 november 2022
11:00 – 12:30  Hoe sluiten we aan bij de (be)leefwereld van jongeren? Hoe komen we in contact en krijgen we ze in beweging

14:30 – 17:30
Kenniscafé Sport & Bewegen Live!

LET OP! Dit event kun je enkel fysiek bijwonen, het vindt plaats in het KNSB café in Utrecht.

Date

07 - 10 nov 2022
Expired!

Time

12:30 - 17:30

Kosten

Gratis

Meer informatie

Aanmelden

Locatie

Online

Organisator

Kenniscentrum sport en bewegen samen met Het Ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, NVFK en Lectorenplatform Sport & Bewegen.
Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *